OFERTA NA SPOTKANIA RODZINNE I KOLEŻEŃSKIE
Święta Racja to jedyne w swoim rodzaju miejsce w sercu Wrocławia.
Do dyspozycji Gości oddajemy klimatyzowane sale na dwóch poziomach, urządzone w stylu industrialnym. Przytulne wnętrza i smaczna kuchnia gwarantują udane spotkania towarzyskie, rodzinne i firmowe.
WARIANT I
PROPONOWANE MENU KOLACJI / OBIADU
*Prosimy o wybór 1 dania / osoba
*Prosimy o przesłanie wyborów do 3 dni przed realizacją
DANIA MIĘSNE
- Sznycel
panierowany filet z indyka/jajko sadzone/frytki stekowe/colesław - Żebro Adama
żeberka wieprzowe, pieczone i glazurowane podawane z dipem bbq lub mango chilli/colesław/frytki stekowe
MAKARONY
- Strozzapreti all’amatriciana
Boczek/cebula/czosnek/papryka czerwona/papryka chilli/sos pomidorowy/nać pietruszki/emilgrana/rukola - Gnocchi buraczane ze szpinakiem i kozim serem
Pesto/czosnek/cebula szalotka/szpinak baby/masło/kozi twaróg/rukola
DANIA WEGE
- Sałatka halooumi
Mix sałat/pomidor koktajlowy/burak marynowany/mango chutney/prażone orzechy nerkowca - Burger Grillek
Grillowane warzywa/jajko sadzone/sos mango chilli - Camembert
w zestawie z frytkami i mixem sałat
DESERY
- Fondant czekoladowy
- Ciastko tiramisu
- Ciastko alaska (śmietankowo - czekoladowe)
- Sernik wykwintny (z pianką)
- Sernik domowy
PRZEKĄSKI - PODANE DO STOŁU
- Paluchy, kręcone i chrupiące
z solą morską,
z makiem
z sezamem
podane z salsą pomidorową i dipem jogurtowo-czosnkowym
Deska mięs i wędlin
- schab i karkówka, szynka, kabanosy
Podane z oliwkami, piklami, chrzanem i musztardą
Deska serów
- gouda, camembert, oscypek i feta
podane z oliwkami, kaparami i żurawiną
Skrzydełka
- skrzydełka kurczaka w jamajskiej panierce jerk
Frytki stekowe
- podane z sosami – mango chilli, ketchup
NAPOJE
- Woda mineralna z cytryną – bez ograniczeń
- Soki owocowe podawane w dzbankach (jabłko i pomarańcza) - bez ograniczeń
- Coca Cola, Fanta, Sprite – bez ograniczeń
- Kawa i herbata z dodatkami (kawy espresso, macchiato, americano, herbata czarna i smakowe) – bez ograniczeń
Wartość wszystkich wyżej wymienionych składowych to 96 zł / brutto.
Strona techniczna na potrzeby realizacji:
- Zapewnienie zarezerwowanych miejsc siedzących
- Zapewnienie nakrycia stołów porcelaną i szkłem
- Zapewnienie obsługi kelnerskiej
WARIANT I
WARIANT II
PROPONOWANE MENU OBIADU / KOLACJI
ZUPY
*Prosimy o wybór 1 zupy
- Żurek na zakwasie z jajkiem
- Krem pomidorowy z bazylią i śmietanką
- Krem szparagowy z prażonymi migdałami
- Tradycyjny rosół z makaronem, marchewką i świeżo ciętą pietruszką
- Zupa wegetariańska / wegańska – krem z pomidorów pelati
MIĘSA DANIA GŁÓWNEGO PODANEGO NA PÓŁMISKACH W STOŁY LUB W FORMIE SERWOWANEJ
*Prosimy o wybór trzech mięs lub jednego zależnie od wybranej opcji
- De volaill’e z masłem i pietruszką
- Pierś drobiowa po parysku
- Pierś drobiowa panierowana tradycyjnie
- Tradycyjne kotlety schabowe
- Rolada po szwajcarsku
- Pieczeń wieprzowa w sosie
Dania wegetariańskie
- Smażony ser Gouda podany z frytkami i żurawiną lub sosem tatarskim
- Wegańskie leczo
- Pieczony Camembert z żurawiną i frytkami
Dla najmłodszych proponujemy dania serwowane:
- Nugettsy drobiowe z frytkami i surówką z marchewki
- Pierogi ruskie
Dodatki:
*Prosimy o wybór dwóch dodatków lub jednego zależnie od wybranej opcji
- Ziemniaki puree z masłem i koperkiem
- Ziemniaki z wody z koperkiem
- Kluski śląskie
- Kopytka
- Frytki stekowe
Dodatki warzywne:
*Prosimy o wybór 1 dodatku
- Bukiet surówek (biała kapusta, buraczki, marchew z jabłkiem
- Warzywa królewskie gotowane na parze i polane masłem
DESERY
- Fondant czekoladowy
- Ciastko tiramisu
- Ciastko alaska (śmietankowo - czekoladowe)
- Sernik wykwintny (z pianką)
- Sernik domowy
*Serwis własnego tortu 5 zł /osoba
PRZEKĄSKI – PODANE DO STOŁU
Deska mięs i wędlin
- schab i karkówka, szynka, kabanosy
Podane z oliwkami, piklami, chrzanem i musztardą
Deska serów
- gouda, camembert, oscypek i feta
podane z oliwkami, kaparami i żurawiną
Zakąski vege i rybne:
*Prosimy o wybór 5 przekąsek
- Roladki biszkoptowe faszerowane musem z pieczarek
- Roladki z delikatnego faszerowane serkiem fromage i warzywami
- Roladki z tortilli z szynką i serem
- Śledzik w śmietanie z cebulą i jabłkiem
- Tradycyjna sałatka jarzynowa podawana w pucharkach
- Mini szaszłyki wegańskie z tofu i warzywami
- Pierożki z ciasta francuskiego faszerowane delikatnie czosnkowym szpinakiem
- Warzywne kąski w tempurze w asyście sosu teriyaki
- Mini mozarelle z pomidorkiem koktajlowym i listkiem bazylii okraszone oliwą
- Słupki melona owinięte długodojrzewającą szynką serrano
- Nachos z paprykowym ajvar
- Sałatka z owoców południowych z kokosowym śniegiem
Pieczywo
- Grzanki z bagietki z oliwą czosnkową
NAPOJE
- Woda mineralna z cytrynką w krafkach – bez ograniczeń
- Soki owocowe podawane w dzbankach (jabłko i pomarańcza) - bez ograniczeń
- Coca Cola, Fanta, Sprite – bez ograniczeń
- Kawa i herbata z dodatkami (kawy - espresso, macchiato, americano, herbata czarna i smakowe) – bez ograniczeń
Wartość powyższego wariantu to 133 zł / brutto / osoba
Wartość powyższego wariantu z obiadem / kolacją serwowaną to 120 zł / brutto/ osoba
Strona techniczna na potrzeby realizacji:
- Zapewnienie zarezerwowanych miejsc siedzących
- Zapewnienie nakrycia stołów porcelaną i szkłem
- Zapewnienie obsługi kelnerskiej
ALKOHOL
Święta Racja to jeden z dwóch lokali na Dolnym Śląsku oraz kilku w Polsce, gdzie mają Państwo okazję napić się piwa Pilzner Urquell Tank. To wyjątkowe piwo, jest niepasteryzowane świeże i lekkie, dostarczane do nas bezpośrednio z czeskiego Pilzna zaraz po ważeniu. Pilznera serwujemy tzw. czeską metodą – której zawdzięczamy zawsze idealnie schłodzone kufle.
OPEN BAR - WARIANT I
Wina:
- Wino czerwone półwytrawne
- Wino białe półwytrawne
Piwa lane
- Pilsner Urquell
- Kozel Cerny
Wartość powyższego wynosi 70 zł / osoba
OPEN BAR - WARIANT II
Wina:
- Wino czerwone półwytrawne
- Wino białe półwytrawne
- Prosecco
Piwa lane
- Pilsner Urquell
- Kozel Cerny
Wódka czysta:
- Wyborowa, Smirnoff Black, Soplica smakowa
Syropy: blue curracao, grenadina, tabasco, syrop cukrowy,
Owoce: limonka, cytryna, pomarańcza
Softy: napoje gazowane typu coca-cola, soki
Wartość powyższego wynosi 120 zł / osoba
OPEN BAR - WARIANT III
Wina:
- Wino czerwone półwytrawne
- Wino białe półwytrawne
- Prosecco
Piwo lane:
- Pilsner Urquell,
- Kozel Cerny
Wódki: Smirnoff, Wyborowa, Smakowe
Whisky: Ballantine’s, Jack Daniel’s
Kolorowe alkohole: Tequila, Rum, Aperol, Gin,
Wermuth: Martini (Bianco, Rosso)
Syropy: blue curracao, grenadina, tabasco, cukrowy, malinowy, imbirowy
Owoce: limonka, cytryna, pomarańcza, ananas,
Softy: napoje gazowane typu coca cola, soki owocowe, woda mineralna
Cena wyżej wymienionego open baru wynosi 140,00 zł /os